Składniki:
- 400 gram makaronu (najlepiej penne)
- 300 gram mięska mielonego
- 1 duża cebula
- 200 gram pieczarek
- zioła prowansalskie
- pieprz, sól
- vegeta
Przygotowanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Mięsko zesmaż na oleju i dopraw ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Podczas smażenia mięsa należy je rozdrabniać, tak żeby kawałki nie były zbyt duże.
Następnie posiekać cebulkę w dosyć duże kawałki, zesmażyć na oleju i przyprawić vegetą. Pozostawić do ostudzenia.
Pieczarki obierz, pokrój w cienkie plastry, odparuj na patelni.
Teraz należy wszystko połączyć, najlepsza byłaby tutaj patelnia WOK ale jeśli nie posiadasz takowej w swojej kuchni, nic nie szkodzi! Można sobie poradzić, np. przygotowując ją na dwa razy. Dodaj makaron, pieczarki, mięso, cebulkę i podsmaż chwilkę, żeby potrawa przeszła smakiem i była gorąca.
Jest to szybkie danie, można je modyfikować, coś dodawać, odejmować, generalnie można zrobić danie "śmietnik" :) Ale gwarantuje, że smakować będzie zawsze! POLECAM!
SMACZNEGO! :)
Nie, czekam aż chwile przestygnie i tedy wstawiam do całego i tego stężenia :)
OdpowiedzUsuń