niedziela, 30 czerwca 2013

Makaroni zawsze dobre :)

Makaron z mięsem mielonym, pieczarkami i cebulką. 

Składniki:

  • 400 gram makaronu (najlepiej penne)
  • 300 gram mięska mielonego
  • 1 duża cebula
  • 200 gram pieczarek
  • zioła prowansalskie
  • pieprz, sól
  • vegeta
Przygotowanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Mięsko zesmaż na oleju i dopraw ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Podczas smażenia mięsa należy je rozdrabniać, tak żeby kawałki nie były zbyt duże. 
Następnie posiekać cebulkę w dosyć duże kawałki, zesmażyć na oleju i przyprawić vegetą. Pozostawić do ostudzenia. 
Pieczarki obierz, pokrój w cienkie plastry, odparuj na patelni. 
Teraz należy wszystko połączyć, najlepsza byłaby tutaj patelnia WOK ale jeśli nie posiadasz takowej w swojej kuchni, nic nie szkodzi! Można sobie poradzić, np. przygotowując ją na dwa razy. Dodaj makaron, pieczarki, mięso, cebulkę i podsmaż chwilkę, żeby potrawa przeszła smakiem i była gorąca. 
Jest to szybkie danie, można je modyfikować, coś dodawać, odejmować, generalnie można zrobić danie "śmietnik" :) Ale gwarantuje, że smakować będzie zawsze! POLECAM!

SMACZNEGO! :)


1 komentarz:

  1. Nie, czekam aż chwile przestygnie i tedy wstawiam do całego i tego stężenia :)

    OdpowiedzUsuń